ADR transport


ADR-transport of koerier nodig? Gevaarlijke stoffen vervoeren? TCV Transportservices Wageningen is ADR-gecertificeerd. Dat betekent dat wij bevoegd zijn om goederen uit de gevarenklasse 2,3,4,5,6,8 en 9 te vervoeren. 

We zijn trots op ons ADR-certificaat. Hierdoor zijn we in staat om een nog breder pakket van vervoersdiensten aan te bieden. Wilt u direct een offerte aanvragen? Dan kan via ons formulier. Omdat we veel onderweg zijn, is even bellen naar 0317-847706 nóg sneller. 

 

Welke stoffen vervoeren met ADR certificaat?

De lijst van stoffen die je mag vervoeren met een ADR-certificaat is erg uitgebreid. TCV Transportservices mag, naast reguliere ladingen, bijvoorbeeld de volgende goederen vervoeren.  

  • Gassen (bijv. LPG, koolstofmonoxide, waterstofgas)
  • Brandbare vloeistoffen (bijv. benzine, dieselolie)
  • Brandbare vaste stoffen (bijv. gesmolten zwavel, rode fosfor)
  • Organische stoffen en oxiderende peroxiden 
  • Giftige stoffen (bijv. pesticide) 
  • Infectueuze stoffen (bijv. vaccins)
  • Bijtende stoffen (bijv. zoutzuur)

 

Koerier gevaarlijke stoffen

Ook als u snel vervoer van gevaarlijke stoffen nodig hebt, staan we voor u paraat. Onze koeriersdienst is, zeker in de omgeving van Wageningen en Ede, altijd zo snel mogelijk op de plaats van bestemming. ADR-goederen zijn verdeeld in verschillende klassen. Wij mogen de ADR-gevarenklasse 2,3,4,5,6,8 en 9 vervoeren. Al deze klassen zijn voor uw vervoer bij in veilige handen.

 

ADR certificaat

Voor het behalen van het certificaat hebben we een opleiding gevolgd zodat we exact weten waar op gelet moet worden bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. Hierbij leerden we onder andere alles over de gevareneigenschappen van de stof, de juiste verpakkingen, etiketten en scheidingvoorschriften van de gevaarlijke stoffen. Ook het correct laden en lossen kwam, net als het gebruik van de juiste (persoonlijke) beschermingsmiddelen aan de order. U kunt het vervoer van gevaarlijke goederen dus met een gerust hart aan ons overlaten.  

 

Vervoer medicijnen en medische goederen

In Wageningen en omgeving zijn relatief veel laboratoria voor onderzoek naar o.a. medicijnen en medische goederen. Niet gek natuurlijk met ziekenhuizen, een medische centrum en natuurlijk de Wageningense Universiteit (WUR) waar veel (ook medisch) onderzoek wordt gedaan. TCV inschakelen voor het vervoeren van uw (proef)monsters of medische monsters of andere medische goederen is dan ook een logische keuze. Dit is strikt genomen geen ADR-transport, maar doordat we precies weten hoe we met, potentieel, gevaarlijke stoffen om moeten gaan, geeft dit voor u als klant wat extra zekerheid.

ADR-transport doen we uiteraard niet alleen in Wageningen. Wij rijden door heel Nederland en Europa. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte. Wij staan voor u klaar.